Welkom

Welkom op de site "Wandelritme"

zondag 27 februari 2011

De natte wandeling van zondag 27-02-2011

De wandeling van vandaag liep vanaf Schimmert via het Ravensbosch naar het kerkdorp Houthem St. Gerlach, het dorp van Gerlachus,
de man die leefde onder de luwte van een holle eik, ergens in de nabijheid van het kasteel van Houthem. Volgens de overlevering was deze Gerlachus in zijn jonge jaren een levensgenieter, maar dan vooral in de negatieve zin des woords en toch is ook bij hem alles weer in het reine gekomen naar verluid in dezelfde overlevering. Zo zie je maar weer. De moraal van dit verhaal: rotz...... maar wat an, je komt toch in de hemel, al is het misschien met een omweggetje, of via de bast van een holle eik.
Na het kerkbezoek in Houthem ging onze pelgrimstocht verder via de mooie hellingbossen achter het kasteel Vliek te Ulestraten naar het kerkdorp Schimmert alwaar de heilige Remigius vereerd wordt. Wat de overlevering over hem verteld is mij nog niet bekend. Zal iets zijn voor de volgende aflevering denk ik. Uiteindelijk werd deze wandeling afgesloten in eetcafé den Druppel te Schimmert, of vergis ik me en was het toch ergens anders?? Of heb ik helemaal niet gewandeld en alleen maar gedroomd?? Wie zal het zeggen??

donderdag 24 februari 2011

Zicht op Schin op Geul

Schin op Geul is een schitterend dorp om als vertrekpunt van wonderschone wandelingen te functioneren.

De schotse hooglanders een "uitzonderlijk ras"