Welkom

Welkom op de site "Wandelritme"

zondag 10 juli 2011

Nordic Walking



Mijn eerste lessen Nordic Walking in Bad Bentheim , nu nog stokken aanschaffen en lopen maar

woensdag 18 mei 2011

Wandelen in het Ravensbos









Midden tussen de stad Valkenburg en het dorpje Hulsberg ligt een van limburgs mooiste plekjes, namelijk het Ravensbos.

Het is een ideale omgeving voor de flora en faunaliefhebbers.
Zelfs de verwoede sportvisser kan er zijn sport naar believen uitoefenen.
Soms is het ook een uitstekende plek voor verliefde stelletjes, om in alle rust te genieten van de natuur en van elkaar.
Kortom een "plek om te zijn". Een plek voor iedere natuur- en andere dingen liefhebber.

badge

<>
A photo on FlickrA photo on FlickrA photo on Flickr
bormanslou's Gent 2011 photosetbormanslou's Gent 2011 photoset

woensdag 4 mei 2011

Gent

Het was natuurlijk niet echt wandelen maar meer slenteren door het mooie Gent,


Slenteren twee uur met een gids door Gent


Enkele uit ons groepje waren dan ook toe aan een massage beurt voor  pijnlijke ruggen maar ondanks dat euvel hadden we het niet willen missen dat gezellig uitje!

En naar afloop even rusten op een muurtje langs de kant



En uitrusten op één van de vele terrasjes

woensdag 23 maart 2011

De ontsporing

Zondagmorgen twaalf uur. In een zonovergoten landschap maken zich een veertigtal wandelaars klaar voor een wandeling door de limburgse heuvels. Allemaal willen ze ook weer vandaag genieten van een schitterende tocht over de toppen en door de diepe dalen van ons limburgse heuvellandschap.
Genieten van de natuur terwijl iedereen zo zijn eigen verhaaltje vertelt. De een lucht zijn hart over de slechte voetbalwedstrijd  op tv, terwijl de ander de loftrompet speelt over het programma "tussen kunst en kitch".
Al pratend en keuvelend nadert de groep het mooe stadje Valkenburg. Een eeuwenoud stadje, ingebed tussen de bergen. Bergen die naar illustere namen luisteren zoals de Keutenberg, de Cauberg, de Emmaberg, Brakkeberg. Het was vrij rustig in "de parel van Limburg" zoals de echte valkenburgers hun stad noemen.
De tocht van de wandelaars liep via het park van "Kasteel Oost' richting het eetcafe "Het Koetshuis", dan linksaf - rechtsaf de berg omhoog tot aan de rand van het Schaelsbos. De eerste pauze werd ingelast, want bergop wandelen is vermoeiend. Wordt vervolgd.

zaterdag 19 maart 2011

bloemen

Ik hoop dat je dit fimpje mooi vindt groetjes.
Tropische bloemen.

vrijdag 18 maart 2011

Orchideen



Het Gerendal de moeite waard maar nog even wachten ...........

Orchideen uit het Gerendal bescgreven door Lou






Het Mergelland schaap


donderdag 17 maart 2011

wandelen

In ITALIË

Film en afbeemding

De trots van zuid limburg "Het Vakwerk"

wandelen

Het wonderschone "GERENDAL".

Een van de mooiste plekken op aarde, diep ingebed tussen de limburgse heuvels, ver van het gedruis van het dagelijkse leven, licht het wonderschone Gerendal.
De bekende bloemenpracht waar deze hellingbossen en draften mee begroeid zijn, zijn uniek in Nederland. Neem nou bijvoorbeeld de, voor iedereen overbekende orchidee. Het zijn onder andere deze bloemen die in het Gerendal tot bloei komen.
De flora in dit dal wordt voor een groot gedeelte in stand gehouden door een kudde schapen. U raadt het al, ook deze schapen zijn van limburgse bodem. Het is het bekende "mergellandschaap". Het zijn deze schapen die zich traag, door het imponerende zuid-limburgse landschap voortbewegen en het is vooral deze traagheid die de moderne mens tot nadenken stemt. Een traagheid die je dwingt tot het zien van de schoonheid van de natuur, een traagheid die je dwingt tot nadenken over ons jachtige leven, een traagheid, waar je, als je er voor open staat, van genieten gaat, een traagheid die je gaat koesteren, waar je zelfs van gaat houden. Dan keer je, na zo'n imponerende wandeling terug op de parkeerplaats, stapt, nog een keer heel diep ademhalend, in de auto en scheurt huiswaarts, want je moet nog koken, naar de bridgeles, de wijnclub bezoeken, nog een tennisduel uitvechten, naar de verjaardag van Piet Mergel en dan ben je 's-avonds te moe om nog een wandeling te beschrijven in je blog. Nou ja, dan moet je de dag daarna maar een uurtje vroeger het bed uit.
Dat noemt men dus onthaasten, of vergis ik me ????




Een van de mooie graften in het Gerendal.

Een uniek product dat helaas niet "GROEIT" in het Gerendal.

zaterdag 12 maart 2011

De drie beeldjes

Na een mooie wandeling genieten op een bankje bij de drie beeldjes
Om daarna de weg te vevolgen langs de geul naar Schin op Geul waar de koffie klaar staat.

Nog even een kaarsje opsteken en dan naar .......
de koffie en natuurlijk een stukje verse vla bij Van Wersch.

woensdag 9 maart 2011

De wandeling



De St. Hubertusmolen te Beek
Type Standerd Bouwjaar 1802

De toegang tot de molen



Een kattebelletje voor de "mölder".



Het inwendige van de molen



Uitzicht vanaf het molenplatform.
De toegangstrap
Zicht op Bekergenhout vanaf de molen.



De molen gebouwd in het jaar 1802

 Is wandelen goed voor je gezondheid? Zo ja is het dan alleen gezond voor het lichaam, of is wandelen ook goed voor de geest?
Of is wandelen interessant  voor beiden? Wie zal het zeggen?  Het is in ieder geval voor veel mensen een echte passie, die met zowel lichaam als ziel bedreven wordt.
Het beroep van mölder is bijna uitgestorven. Althans als dit beroep je inkomen en leven bepaalde. Als je nu nog het beroep van molenaar uitoefend is dit uit pure liefde voor een uitgestorven vak. Het is puur genieten om te zien hoe de graankorrels geplet worden tussen de molenstenen die in tegenovergestelde richting draaien. Het is in extase raken van de geur die het pas gemalen graan verspreidt. Het is slikken geblazen om al je speeksel binnensmonds te houden bij de gedachte hoe lekker een vers gebakken brood moet smaken, bereidt met het vers gemalen graan. Je moet je goed kunnen beheersen bij die heerlijke geur om niet , zoals enkele soorten rashonden voortdurend doen, te gaan kwijlen waarna je dan weer de vloer moet doen met een dweil, na al dat gekwijl.
Het beroep van "mölder" is daarom dan ook erg zwaar. Hij moet niet alleen de zware zakken met graan en meel torsen, hij moet natuurlijk ook nog iedere dag vechten tegen zijn eigen gekwijl en dat maakt dit beroep extra zwaar. Zo'n molenaar heeft dus nog echte liefde voor zijn vak en dat is ook echte passie.

vrijdag 4 maart 2011

Wandelfotograaf


En wat vinden jullie dan van deze mooie plaatjes genomen door een wandelfotograaf, hier krijgen we  goede zin van en kijken uit naar de lente
maar eerst carnaval !
De eenden familie gezellig bij elkaar op een zondag middag
altijd een buitenbeentje


De bloesem aan deze boom vermoedt dat het voorjaar is


Hoeveel trappen ?


Prachtige opnamen