Welkom

Welkom op de site "Wandelritme"

donderdag 17 maart 2011

Het wonderschone "GERENDAL".

Een van de mooiste plekken op aarde, diep ingebed tussen de limburgse heuvels, ver van het gedruis van het dagelijkse leven, licht het wonderschone Gerendal.
De bekende bloemenpracht waar deze hellingbossen en draften mee begroeid zijn, zijn uniek in Nederland. Neem nou bijvoorbeeld de, voor iedereen overbekende orchidee. Het zijn onder andere deze bloemen die in het Gerendal tot bloei komen.
De flora in dit dal wordt voor een groot gedeelte in stand gehouden door een kudde schapen. U raadt het al, ook deze schapen zijn van limburgse bodem. Het is het bekende "mergellandschaap". Het zijn deze schapen die zich traag, door het imponerende zuid-limburgse landschap voortbewegen en het is vooral deze traagheid die de moderne mens tot nadenken stemt. Een traagheid die je dwingt tot het zien van de schoonheid van de natuur, een traagheid die je dwingt tot nadenken over ons jachtige leven, een traagheid, waar je, als je er voor open staat, van genieten gaat, een traagheid die je gaat koesteren, waar je zelfs van gaat houden. Dan keer je, na zo'n imponerende wandeling terug op de parkeerplaats, stapt, nog een keer heel diep ademhalend, in de auto en scheurt huiswaarts, want je moet nog koken, naar de bridgeles, de wijnclub bezoeken, nog een tennisduel uitvechten, naar de verjaardag van Piet Mergel en dan ben je 's-avonds te moe om nog een wandeling te beschrijven in je blog. Nou ja, dan moet je de dag daarna maar een uurtje vroeger het bed uit.
Dat noemt men dus onthaasten, of vergis ik me ????




Een van de mooie graften in het Gerendal.

Een uniek product dat helaas niet "GROEIT" in het Gerendal.

1 opmerking: