Welkom

Welkom op de site "Wandelritme"

woensdag 23 maart 2011

De ontsporing

Zondagmorgen twaalf uur. In een zonovergoten landschap maken zich een veertigtal wandelaars klaar voor een wandeling door de limburgse heuvels. Allemaal willen ze ook weer vandaag genieten van een schitterende tocht over de toppen en door de diepe dalen van ons limburgse heuvellandschap.
Genieten van de natuur terwijl iedereen zo zijn eigen verhaaltje vertelt. De een lucht zijn hart over de slechte voetbalwedstrijd  op tv, terwijl de ander de loftrompet speelt over het programma "tussen kunst en kitch".
Al pratend en keuvelend nadert de groep het mooe stadje Valkenburg. Een eeuwenoud stadje, ingebed tussen de bergen. Bergen die naar illustere namen luisteren zoals de Keutenberg, de Cauberg, de Emmaberg, Brakkeberg. Het was vrij rustig in "de parel van Limburg" zoals de echte valkenburgers hun stad noemen.
De tocht van de wandelaars liep via het park van "Kasteel Oost' richting het eetcafe "Het Koetshuis", dan linksaf - rechtsaf de berg omhoog tot aan de rand van het Schaelsbos. De eerste pauze werd ingelast, want bergop wandelen is vermoeiend. Wordt vervolgd.

1 opmerking:

  1. Heb weer genoten van je verhaal kijk uit naar het vervolg !
    Agnes(Buurvrouw)

    BeantwoordenVerwijderen